Funwinst in de Kasteelronde Mill

Zondag 15 mei 2022

In navolging van de Ronde van Oploo op 3 april jl. was nu Mill aan de beurt om het funklassement Land van Cuijk te hosten tijdens de bekende Kasteelronde rondom kasteel Aldendriel. Al jaren een vast nummer op de WTC-kalender, zowel bij de amateurs/sportklasse als in de funklasse, waarbij het erepodium na afloop regelmatig blauw kleurde. Zo stonden Bob en Hugo als eens op de hoogste trede en mocht de 'Fresh & Colorfull Cup' ook als eens aan een WTC-team uitgereikt worden. Zeker dus een ronde waar succes voor het oprapen ligt. 

Deze zondag bleek het kwartje wederom de blauwe kant op te vallen. Een sterk deelnemersveld van zo'n 45 renners vertrok vanuit de start met de vastberadenheid er een mooie koers van te maken. Er werd al gauw de aanval gekozen en een kleine groep van drie man reedt weg van het peloton. Heel veel ruimte kregen ze echter niet en ook het stevige windje maakte het op het lange rechte stuk lastig om weg te blijven. Verschillende keren werd op deze manier een groepje teuggepakt en zelfs de slag van de dag moest uiteindelijk buigen voor de wind en een jagend peloton. Gert-Jan, Bob en Bram konden het overzicht goed bewaren en wisten wat ploegenspel in te brengen om hier en daar de gaten niet dicht te hoeven rijden.

Op deze manier konden onze mannen de finale redelijk fris induiken. Met Gert-Jan in de gelederen was de rust bewaard en de posities werden tijdens de laatste ronde ingenomen; Bram manouvreerde door het gootje naar voren en trok het peloton in galop richting de laatste kilometer. Bob schoot te hulp, zette zich voorop en nam de lead-out naar de bocht voor zijn rekening. In volle vaart kon Bram zo de sprint, direct vanuit de laatste draai inzetten. Tegen dit geweld was op dat moment geen man meer opgewassen. Bram won overtuigend de spurt en Bob werd op de meet nog net voorgestoken door een mooie jump van Nick Riddy, die daarme de tweede plek wist te pakken. Gert-Jan werd 19e, Ramon 32e en Carlo boekte tussen het organiseren door nog een 35e plek.

Deze uitslagen zorgen ervoor dat Bob en Bram bovenaan staan in het funklassement. In Grave op 4 september tijdens de Vestingronde moet de beslissing gaan vallen. Dat belooft weer een leuke koers te worden, met op de achtergrond een zwik Graafsche festiviteiten!