WTC`90 Boxmeer in de Giro Sardegna

Vrijdag 04 mei 2018

Giro Sardegna 2018

 

Na een lange reis kwamen we op zaterdag aan in Budoni op Sardinië: de plek waar het allemaal zou gaan gebeuren. Gert-Jan ging deelnemen aan de Gran Giro; Carlo, Silvia en Nicole zouden de Medio Giro gaan fietsen. 6 Dagen koersen in de omgeving van Budoni, mèt een individuele tijdrit en een ploegentijdrit.

 

De eerste etappe (105 km. /1.442 hm) zou starten met een geneutraliseerde start: een nieuwe ervaring. Het was erg chaotisch en het tempo lag meteen erg hoog. We moesten echt wennen aan de koers, waardoor we deze eerste dag achter in het peloton eindigden. Wel genoten van een mooie omgeving en prachtig weer.

 

De tweede etappe was de individuele tijdrit over 17,5 km. / 137 hm. Een prachtige startlocatie op een professioneel startpodium. Het parcours was - voor Italiaanse begrippen - vlak, met een klein klimmetje van ongeveer 5%. Erg leuk om een keer te doen, maar ook best pittig. Silvia zette een erg snelle tijd neer.

 

De volgende etappe beloofde een snelle etappe te worden: vrij vlak (831 hm),105 km. en goed weer. De start was erg snel en Silvia zat in de verdrukking waardoor er een gat viel. Carlo en Nicole konden team Rodman goed volgen en eindigden met een mooie tijd. Silvia finishte niet veel later.

 

Woensdag was de dag van de Gran Fondo: de open Italiaanse kampioenschappen. Carlo mocht deze dag van de dames voor eigen succes gaan. Na 113 km. en 1.629 hm had hij welgeteld 1 minuut sneller gefietst dan de dames. Het was een zware dag, met weer een hoog tempo.

 

Hierna kwam de ploegentijdrit. Je moet dan zelf een ploeg samenstellen: een ploeg van maximaal 4 vrouwen (waarbij de tijd van de tweede dame telt) of een ploeg van maximaal 6 mannen (waarbij de tijd van de derde man telt). Silvia en ik hadden een ploeg met een Nederlandse vrouw die in Kleef woont en een Duitse dame uit München. Na 25 km. en 168 hoogtemeters  eindigden we als 11e. Carlo fietste in een internationaal team, met een Nederlander, Duitser, Spanjaard en 2 Engelsen. Zij eindigden als 31e.

 

De laatste dag hoopten we een beetje rustig te kunnen toeren: we deden niet mee voor de podiumplekken en wilden vooral genieten van Sardinië. Helaas was de start weer razendsnel en moesten we ons best doen om bij een groepje aan te haken. Na zo'n 25 km. zou een beklimming komen van ongeveer 10 km. Hier vielen de groepjes snel uiteen en was het ieder voor zich. Na 39 km. en 855 hoogtemeters waren we blij dat we allemaal de top hadden bereikt in een mooie tijd.

Het niveau van de deelnemers lag erg hoog en we in trots op onze prestaties als amateurs.

 

Het was een prachtige ervaring en we hebben vooral genoten van het gevoel een prof-wielrenner te zijn.