Funkleppers WTC'90 in de Ronde van Oploo

Zondag 03 april 2022

Op zondag 3 april werd in Oploo de bekende troffee Gouden Helm voor het Amateur/Elite-peloton verreden. Voor het laatst in 2019; toen werd na succesvolle eerdere edities ook de funklasse wedstrijd georganiseerd voor regionale recreanten en hardrijders. Dit jaar maakt deze wedstijd deel uit van het FUN-klassement waar ook de Kasteelronde in Mill en de Vestingrond van Grave toe behoren. Een leuk initiatief wat na de corona-jaren eindelijk van de grond is gekomen. In 2019 won WTC-lid Bram Maassen de funkoers en daarom hoopten we als club de titel dit jaar te kunnen prolongeren. Zo werd de WTC plusgroep, bestaande uit de wat ervaren coureurs aangevuld met nieuwe enthousiastelingen, via de app opgetrommeld om hun sterkste benen te laten spreken.

Na de neutrale ronde ging het gas direct vol open. Enkele rondes van 45 km/h maakten dat er geen kopgroep kon ontstaan. De nieuwkomers in het peloton hadden moeite om het tempo te volgen. Na twee ronden wist het St. Tunnisse talent Jody Jochems op het juiste moment met een sterke demarage weg te komen. Er werd niet gereageerd en Jody had zo een halve minuut te pakken. Het peloton besloot weinig haast te maken met de achtervolging, waardoor de achterstand nauwelijks werd ingelopen. Waar het even richting 8 seconden sloop, liep het later weer op naar de 14 seconden! Duidelijk werd dat Jody niet meer terug te pakken was. Met nog een kilometer te gaan deed Bram nog een poging om weg te rijden voor een tweede plek. De eerdere inspanningen bleken echter hun tol te hebben geëist. Wat nog over was van het peloton mocht gaan sprinten voor de ereplaatsen. Voor WTC'er Hugo Heijnen een uitgerekende kans om zijn paardjes weer eens van stal te halen. Hoewel hij niet helemaal lekker uit de laaste bocht kon komen, versnelde hij als een kanon en wist met een fraaie jump nog net zijn wiel voor die van Koen Geurts over de meet te persen. Plek twee was binnen! Een mooie ochtend voor zowel deelnemers, toeschouwers en organisatie. Bedankt ook voor alle support vanuit de club!

Jan Stax (instagram.com/janstax) zat met z'n telelens aan het parcours en heeft prachtige foto's gemaakt van onze kleppers in koers.